YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu tartölet

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın, tart kalıplarına sığacak ebatta parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları bastırarak yerleştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Tavuk etini az yağda kavurun, kıyılmış ıspanak ve taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tart kalıplarının içine paylaştırın. Üzerine sütü döküp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:

300 gr. tavuk eti
4 adet taze soğan
100 gr. peynir
300 gr. ıspanak
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber

PEYNİRLİ BİBER
peyniri çatalla ezin. İçine kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Sıvı yağ, kekik, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. En son dövülmüş ceviz katıp karıştırın. Çarliston biberlerin saplarını kesip çekirdek kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. İster soğuk, isterseniz fırında 10-15 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. beyaz peynir
1/2 dereotu ve maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
10-12 adet çarliston biber
Kekik, tuz, karabiber, pul biber

ÜZÜMLÜ DEREOTLU PİLAV
Pirinci ve dolma fıstığını tereyağında kavurun. Küp doğranmış soğanları, üzümünü, baharatları da ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Pilav demlenirken üzerine kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Pilavın sıcaklığıyla 10 dakika daha demlendirip servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.