YAZARA MAİL GÖNDER Mantılı çorba

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mantıyı tuzlu suda 5-10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine et suyunu ilave edin. Yarım su bardağı nohudu ve tuzu ekleyin. 10 dakika kaynatın. Tavada tereyağını eritin. Salça, dövülmüş sarımsak ve naneyle birlikte birkaç dakika karıştırın. Çorbaya ilave edin. Limon suyunu çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

250 gr. mantı
4 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çorba kaşığı nane
Tuz

Kızarmış bulgur cipsleri
Bulgur, , irmik, rendelenmiş soğan, salça ve baharatları macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Elinizi suya batırarak harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, bastırıp ezin. Kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı acı biber salça
2 adet soğan
Kimyon, karabiber, isot, yenibahar, tuz

BAKLALI PİLAV
Pirinci 15 dakika ılık tuzlu suda bekletip süzün. Baklaları doğrayın. Doğranmış soğanı üç çorba kaşığı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine baklayı ekleyip sote edin. Kalan zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Pirinci katıp rengi beyazlaşana dek kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekince baklayı ilave edin. Tamamen suyunu çekinceye kadar pişirin.

MALZEMELER

250 gr. bakla
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2.5 su bardağı sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.