YAZARA MAİL GÖNDER Mantarlı tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp arkalı önlü kızartın. Dilimlenmiş mantarları tereyağında soteleyin. Üzerine çiğ kremayı ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, üzerine mantarlı sosu gezdirin. Dilediğiniz garnitürle servis yapın.

MALZEMELER

4 adet dövülmüş tavuk göğsü
3 çorba kaşığı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. mantar
Tuz, karabiber

KIYMALI SPAGETTİ
Soğan ve sarımsağı ince kıyıp yağda kavurun ve içine kıymayı atın. Küp şeklinde doğranmış havuç ve salçayı ekleyip pişirin. Havuçlar biraz yumuşayınca üzerine bir bardak sıcak su ekleyip çektirin. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine kıymalı sosu döküp servis yapın.

MALZEMELER

1 paket spagetti makarna
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 maydanoz
50 gr. eski kaşar peyniri

Cevizli tatlı
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip şerbeti hazırlayın. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup nişasta ile açın. Hamuru rulo yapın, üç parmak eninde verev kesip tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEMELER

125 gr. tereyağı
1 adet
4 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
nişastası

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.