Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şeker kurabiye

Sıvı yağ ve tereyağını ezin, içine pudra şekerini döküp karıştırın. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup unlanmış zeminde açın. Yumurta akı, toz şeker ve çok ince kıyılmış cevizi karıştırıp hamurun üzerine bulayın. İki taraftan rulo şeklinde yuvarlayıp ortada birleştirin. Ardından dilimler halinde kesip tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta akı
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
3 çorba kaşığı toz şeker

OTLU DÜRÜM
Peynirleri rendeleyip kıyılmış maydanoz, kıyılmış soğan ve baharatlarla karıştırın. Ekmek içini suyla ıslatın. İçine un ve su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Biraz dinlendirip minik bezelere bölün ve unlanmış zeminde tabak büyüklüğünde açın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirip üzerine tereyağı sürün. Üzerine peynirli karışımdan sürüp tost makinesinde ya da tavada kızarın.

MALZEMELER

2 dilim ekmeğin içi
3 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Tuz
250 gr. beyaz peynir
100 gr. tulum peyniri
1/2 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Tereyağı

NARLI MAYDANOZ SALATASI
Maydanoz, roka ve naneyi iyice yıkayıp kurutun ve ince ince kıyın. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Yeşillikleri servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını dökün, elinizle iyice harmanlayın. Üzerine kavurduğunuz fıstıkları ve nar tanelerini serperek servis yapın.

MALZEMELER

1 demet maydanoz
1 demet roka
1/2 demet nane
1 adet limon
4 çorba kaşığı nar
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA