YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli kuzu sırt

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tüm sebzeleri ince ince doğrayın, ince dövülmüş sırtının içine koyup sarın ve kürdanla kenarını kapatın. Derin bir tencereyi ocağın üzerine koyup ısıtın. İçi doldurulmuş kuzu sırtını, yağ konmamış tencerede her tarafını mühürleme işlemi yapıp kızartın. Etlerin her yeri kızarınca üzerine defne yaprağı, tarçın, karanfil ve sodayı döküp önce ocak üzerinde, ardından fırında 20'şer dakika pişirin.

MALZEMELER

900 gr. kuzu sırt
1 adet soğan
1 adet tarçın kabuğu
300 gr. ıspanak
200 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet karanfil
2 defne yaprağı
2 adet havuç
1 maydanoz
1 su bardağı soda
2 çorba kaşığı tereyağı

SARIMSAKLI BÖREK
Tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yufkalardan bir tanesini ikiye bölün. Bir parçasını düz bir zemine serip üzerine erimiş tereyağı sürün, harcın yarısını dökün. Yarım yufkayı üzerine kapatın, ikişer parmak genişliğinde şeritler kesip bir ucundan tutarak bükün. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet
1 dal kekik
Tuz, karabiber

YUFKA MANTISI
Rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Süt, yağ ve yoğurdu karıştırıp yufkaların her tarafına sürün. Yufkaların baş taraflarını katlayıp kenarına kıymalı içten koyup sarın ve kesip tepsiye dik olarak yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.

MALZEMELER

3 adet yufka
350 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.