YAZARA MAİL GÖNDER Bademli revani

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Su ve şekeri kaynatın, limon suyu ekleyin. Un, irmik, şeker, , vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı çırpın, leri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca sıcak şerbeti dökün.

MALZEMELER

100 gr. badem
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
4 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1'er paket kabarma tozu ve vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1/2 limon

ZEYTİNYAĞLI SOSİSLİ MAKARNA
Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün ve tekrar aynı tencereye alın, yarım çay bardağı zeytinyağıyla iki dakika çevirin. Domatesleri küp doğrayın. Sosis ve biberleri doğrayıp kalan zeytinyağında beş dakika kavurun. Domatesleri de ekleyin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Makarnanın üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1 paket makarna
1 çay bardağı zeytinyağı
3'er adet domates ve sivri biber
6 adet uzun sosis
Tuz

FIRINDA ŞİŞ KÖFTE
Kıyılmış maydanoz, yumurta, rendelenmiş soğan ve diğer malzemeleri yoğurun ve yuvarlak köfteler yapın. Şişlere biber, domates ve köfteleri dizip bir fırın tepsisine koyun. Şişlerin üzerine yağ sürüp 200 derecede pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
6 adet çarliston yeşil biber
200 gr. kiraz domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.