YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli piliç sarma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti ince dövüp üzerine tuz ve karabiber serpin. Kabak ve havucu ince şeritler halinde kesip üç dakika haşlayın. Etin üzerine dilimlenmiş dil peynirini, haşlanmış sebzeleri ve taze soğanı dizin. Folyoya sarıp 15 dakika 190 derece fırında pişirin. Ufalanmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak, yağ, kıyılmış maydanoz ve dereotunu baharatla karıştırın, folyodan çıkardığınız etin üzerine dökün. Tekrar fırına verip etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

2 adet piliç göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
150 gr. dil peyniri
1/2 taze soğan
2 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
3 çorsa kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

MISIRLI KUSKUS SALATASI
Salatalıkları yıkayıp kabuklarıyla dilim dilim doğrayın. Kuskusu haşlayıp rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağıyla karıştırın. Ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, hardal ve ı karıştırın. Bir kapta tüm malzemeyi harmanlayarak servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı kuskus
4 diş sarımsak
4 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı hardal
100 gr. haşlanmış tane mısır
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kaşar peynir rendesi

ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ
Süt ve pudra şekerini karıştırın, vanilyayı ekleyerek iyice çırpın. Mısır ununu, iki çorba kaşığı sütte eritip karışıma ekleyin. Kaynatmadan kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kup ya da puding kalıplarına paylaştırın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre layın. Muhallebinin üzerine çikolata sosu döküp fındık serperek servis yapın.

MALZEMELER

1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı mısır unu
Üzerine:
Hazır çikolata sosu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.