Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli piliç sarma

Eti ince dövüp üzerine tuz ve karabiber serpin. Kabak ve havucu ince şeritler halinde kesip üç dakika haşlayın. Etin üzerine dilimlenmiş dil peynirini, haşlanmış sebzeleri ve taze soğanı dizin. Folyoya sarıp 15 dakika 190 derece fırında pişirin. Ufalanmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak, yağ, kıyılmış maydanoz ve dereotunu baharatla karıştırın, folyodan çıkardığınız etin üzerine dökün. Tekrar fırına verip etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

2 adet piliç göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
150 gr. dil peyniri
1/2 demet taze soğan
2 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
3 çorsa kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

MISIRLI KUSKUS SALATASI
Salatalıkları yıkayıp kabuklarıyla dilim dilim doğrayın. Kuskusu haşlayıp rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağıyla karıştırın. Ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, hardal ve mısırı karıştırın. Bir kapta tüm malzemeyi harmanlayarak servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı kuskus
4 diş sarımsak
4 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı hardal
100 gr. haşlanmış tane mısır
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kaşar peynir rendesi

ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ
Süt ve pudra şekerini karıştırın, vanilyayı ekleyerek iyice çırpın. Mısır ununu, iki çorba kaşığı sütte eritip karışıma ekleyin. Kaynatmadan kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kup ya da puding kalıplarına paylaştırın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebinin üzerine çikolata sosu döküp fındık serperek servis yapın.

MALZEMELER

1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı mısır unu
Üzerine:
Hazır çikolata sosu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA