Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Deniz börülceli enginar

Enginarları yarım limon suyu sıkılmış suda haşlayın. Börülceyi karbonatlı bol suda haşlayın. Yeşil kalması için soğuk suda beş dakika bekletin, süzüp kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp üzerine kalan limon suyu, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Enginarların içine ince dilimlenmiş havuç ve deniz börülcesini paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 demet deniz börülcesi
4 adet enginar
1 adet limonun suyu
1 tutam karbonat
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber

Sakızlı krokanlı muhallebi
Pirinç ununu tereyağında kavurun. Ateşten alıp sütü ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Dövülmüş damla sakızını da ekleyip tekrar ocağa koyun, koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpın, servis kaselerine doldurun. Krokan için yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekeri ve cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp muhallebinin üzerine koyun.

MALZEMELER

6 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı

Krokan için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker

ZERDEÇALLI ŞEHRİYE ÇORBASI
Biberleri doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine toz zerdeçalı ve rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Suyu ekleyip kaynatın ve içine şehriyeleri ilave ederek pişmeye bırakın. Şehriyeler pişince ocaktan alıp içine baharatları ekleyin. Servis yaparken içine limon suyunu ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet limon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
6 su bardağı su
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA