YAZARA MAİL GÖNDER Çağlalı yahni

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin. Piyazlık doğranmış soğan ve tereyağını ekleyip soteleyin. İkiye bölünüp çekirdek yatakları çıkarılmış çağla ve nohut ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 30-35 dakika pişirin. İkiye bölünmüş domates, adaçayı ve kıyılmış dereotu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın.

MALZEMELER
500 gr. çağla
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 adet kiraz domates
2 yaprak adaçayı
1/2 demet dereotu
Tuz

PEYNİRLİ DOLMASI
peyniri ve kaşar peynirini rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve naneyi kıyın, peynirlerle karıştırın. Haşlanmış yumurtaları zedelemeden boylamasına ikiye bölün. Yumurta sarılarını çıkarıp bir kapta ezin ve peynirli karışıma ekleyip karıştırın. Harcı yumurta beyazlarının içine doldurarak servis yapın.

MALZEMELER
4 adet haşlanmış yumurta
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
1 sap taze soğan
3 dal maydanoz ve taze nane

DEREOTLU BÖREK
Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvı yağı blenderden geçirin. Düz bir zemine, bir adet yufkayı serin ve üzerine hazırladınız malzemenin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin, malzeme yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın. Bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyun. Buzlukta bir süre bekletin. Buzluktan çıkartıp, birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Yağda kızartarak servis yapın.

MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 demet dereotu
150 gr. beyaz peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.