Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Boşnak böreği

Hamuru hazırlamak için yaklaşık 2.5 su bardağı un, tuz ve sirkeyi, yavaşça suyu ekleyerek yoğurun ve bezelere ayırın. Üzerine sıvı yağ sürüp 20 dakika kadar bekletin. Haşlanmış patatesi ezin, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatlarla karıştırın. Dinlenen hamuru açıp üzerine bir miktar daha yağ sürün, elinizle çekiştirip genişletin. İç malzemeyi paylaştırıp uzun şeritler yapın. İkiye katlayıp kol böreği gibi tepsiye yerleştirin. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için:
4 adet patates
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Kimyon, karabiber, tuz,

Pirinçli domates çorbası
Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince ince doğrayın. Tencereye yağı koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu da yıkayıp çok ince kıyarak tencereye ekleyin. Çorbanın vitamin değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pirinç
2 dal maydanoz
1 su bardağı su
İsteğe göre haşlanmış et

Hindi pastırmalı tavuk
İki dilim hindi pastırmanın üzerine bir dilim tavuk eti ve iki dal dereotu koyun. Tuz ve karabiberini ayarlayıp rulo yapın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın ve eritilmiş tereyağında önlü arkalı kızartın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

8 dilim hindi pastırma
4 dilim ince dövülmüş tavuk eti
8 dal dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA