Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bohça köfte

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Kıyma, ceviz içi, galeta unu ve tane karabiberi karıştırın. İçine közlenip küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip harmanlayın. Karışımı patlıcan dilimlerinin içine paylaştırıp rulo yapın, üzerine dilimlenmiş biberleri koyun. Açılmamaları için çöp şişlerle tutturun. Tepsiye dizip üzerine bir su bardağı su koyun ve 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet patlıcan
3 adet sivri biber
600 gr. kıyma
1 çay bardağı ceviz içi
100 gr. tulum peyniri
3 çorba kaşığı galeta unu
1 kırmızı biber
Karabiber

PEYNİRLİ PAZI SARMA
Pazı saplarını 10 dakika haşlayıp kurulayın. Peynirleri karıştın ve pazı saplarının içine sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Üzerine toz ceviz serpin. Zeytinyağında bekletilip yumuşamış kuru domates dilimleri ve zeytin ezmesi ile süsleyin.

MALZEMELER

200 gr. tulum peyniri
200 gr. labne peyniri
1/2 demet pazı sapı
4 adet kuru domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı yeşil zeytin püresi

MANTAR PANE
Yumurtaları çırpın. Dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın, mantarları bu karışımla ovun. Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra kızartın. Kaşar peynirini küp küp kesip sıvı yağ ve pul bibere bulayın. Domatesi dilimleyin. Çöp şişlere arzunuza göre mantar, kaşar peyniri ve domates dizerek servis yapın.

MALZEMELER

10 adet mantar
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 diş sarımsak
150 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA