Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginarlı zeytinli pilav

Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Enginarı uzunlamasına doğrayın, bir çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ocağı iyice açıp ince doğranmış mantarı ekleyin, beş dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekledikten sonra ocaktan alın, pirinçle harmanlayın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet kestane mantarı
15 adet siyah zeytin
8-10 adet kiraz domates
2 dal fesleğen
Tuz, kekik

Tarçınlı havuçlu kek
Yumurtaları iyice çırpın. Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurt ekleyip karıştırın. Kayısı ve inciri sıcak suda 20 dakika bekletin ve robottan geçirip püre haline getirin. İçine ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yumurtalı karışıma katın. Rendelenmiş havuç, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

1 çay kaşığı tarçın
4 adet havuç
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1'er çay kaşığı sıvı yağ ve süt
2 çorba kaşığı yoğurt
7'şer adet kuru kayısı ve incir
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

?SADE POĞAÇA
Mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, tereyağı, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika kadar dinlendirip cevizden büyük parçalar kopartın, top haline getirin. Üzerine yumurta sarısını sürün, fırında 30 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

20 gr. yaş maya
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA