YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. İri doğranmış sarımsak, taze soğan ve biberleri katıp etlerle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu koyup pişirmeye devam edin. Son olarak soya sosu ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. tavuk baget
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
5 adet taze soğan
1'er adet kırmızı biber ve sarı biber
3 çorba kaşığı soya sosu

ÇİKOLATALI CUPCAKE
Kek için gerekli malzemeleri karıştırıp kağıt kalıplara boşaltın ve 170 derecedeki fırında pişirin. Krema için; tüm malzemeyi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Soğuyunca sıkma torbasına koyup keklerin üzerine sıkın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.


MALZEMELER

60 gr. tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
1 adet

Krema için:
1.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Domates soslu pazı
Pazı yapraklarını beş dakika haşlayıp soğuk geçirin. Ezilmiş peynirleri, kıyılmış taze soğan ve naneyi, zeytinyağını ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Pazı yapraklarının içlerine bu peynirli karışımdan koyup börek sarar gibi sarın. Domatesi rendeleyip zeytinyağında pişirin. Pazı sarmalarının üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

3 adet domates
150 gr. beyaz peynir
50 gr. tulum peyniri
1 taze soğan
1 demet pazı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet nane
3 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.