Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Biber yatağında semizotu

Biberleri ikiye bölüp tohumlarını temizleyin. Semizotunun yapraklarını, yoğurdu, dövülmüş sarımsağı, sirkeyi, zeytinyağını ve tuzu harmanlayın. Biberleri servis tabağına alın. İçlerine semizotunu koyun. Kiraz domatesle süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

1/2 demet semizotu
3 adet kırmızı biber
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 adet kiraz domates
Tuz

Arnavut böreği
Mayayı sütle ezip beş dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin. Hamuru ince açıp her tarafına zeytinyağı sürün. Üzerine harcı yayın. Hamuru rulo yapıp tepsiye koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un
İçi için:
500 gr. kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı

İç baklalı enginar
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Temizlenmiş enginarların çanak kısımları yukarı gelecek şekilde soğanların arasına yerleştirin. Üzerlerine iç baklaları serpin. Zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Tüm malzemenin üzerini kaplayacak kadar su koyup enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

5 adet enginar
2 adet soğan
1 su bardağı iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA