YAZARA MAİL GÖNDER Kıymalı açma börek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru açın. Soğan, kıyma ve biberleri yağda kavurun. Yufkaların ortasına harcı koyup zarf gibi katlayın. Üzerine yumurta akı sürün ve çörek otu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz

İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber

?MANTARLI BEZELYE SALATASI
Sirke ve balı karıştırın. Mantarları doğrayıp üzerine kaynar su dökün. Bezelyeleri karbonatlı ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Bulguru yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Mantarları alın. Bezelye ve bulguru servis tabağına alın. Üzerine mantarları ekleyin. Limon suyu, sıvı yağ, soya sosu, sirkeli karışım, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

2 su bardağı bezelye
10 adet mantar
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı bal
1 tutam karbonat
1 su bardağı bulgur
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber

?SUSAMLI ÇÖREK
Süt ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı, unu ve bir yumurtayı ekleyip yoğurun. 10 dakika dinlendirip unlanmış zeminde açın. Ceviz, susam ve bir yumurta akını karıştırıp hamura sürün. Rulo yapıp dilimleyin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1/2 çay bardağı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.