YAZARA MAİL GÖNDER Üzümlü ciğerli pilav

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tereyağını eritin. Üzerine çiğ i, dolma fıstığını ve küçük doğradığınız ciğerleri ekleyip 10 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp birlikte beş dakika daha kavurun. Baharatları ve kuru üzümleri, suda bekletilen safranı da ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su ekleyip pişirin.

MALZEMELER

200 gr. ciğer
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 tutam safran
10 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
Zerdeçal, zencefil, tuz, karabiber

Pazılı lorlu börek

Doğranmış pazı, rendelenmiş soğan, lor peyniri ve yı harmanlayın. Su ve yağı karıştırın. Yufkaların iki tanesini aralarına sulu karışımından sürerek üst üste koyun, tepsiye büzerek serin. Üzerine pazılı karışımı yayın. Kalan yufkaları da aralarını ıslatarak üzerine yayın. Kalan yağlı karışımı üzerine dökün. 200 dereceli fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
1 demet pazı
1 adet soğan
200 gr. lor peyniri
1 yumurta

Elmalı kek

Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine su ve sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyarak iyice karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, küçük doğranmış elma, tarçın ve kuru üzümü de ilave ederek çok karıştırmadan yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tutam tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.