YAZARA MAİL GÖNDER Alt üst böreği

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamur için gereken malzemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur yapın, ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. Rendelenmiş soğan ve kıymayı kavurun, içine ezilmiş patates, kıyılmış maydanoz ve salçayı ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerine iç harcı yayın. İkinci yufkayı üzerine koyun. akı sürüp susam ve çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı kadar un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
Tuz

İçi için:
300 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet haşlanmış patates
1/2 maydanoz
1 çorba kaşığı salça

Üzeri için:
Yumurta akı, çörekotu, susam

YOĞURTLU ÇILBIR
Suyu, içine tuz ve sirke ekleyerek kaynatın. İçine yumurtaları kırıp bir dakika kadar pişirin. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın, üzerine yumurtaları koyun. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökün.

MALZEMELER

4 adet yumurta
200 gr. yoğurt
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sirke
1 litre su
Tuz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı ve pul biber

?ÇİLEKLİ TİRAMİSU
Yumurta sarısı, süt, un ve şekeri çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labne ve vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip içine kırılmış bisküvileri atın, muhallebiyle karıştırın. Doğranmış çilekle süsleyin. Bir süre buzdolabında bekletip servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
50 gr. çikolata
1 yumurta sarısı
5 adet kedidili bisküvisi
300 gr. çilek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.