Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan üstü köfte

Patlıcanları alacalı olarak soyup üzerine derin çizikler atın, tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kıyma, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurup köfteler hazırlayın. Patlıcanları tepsiye dizip açtığınız çiziklere köfteleri yerleştirin. Üzerine
rendelenmiş domates döküp zeytinyağı gezdirin. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet patlıcan
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

?KURU DUTLU ACIBADEM
Fındık, yumurta beyazı, pudra şekeri, vanilya, sıvı yağ ve robotta ezilip toz haline getirilmiş dutları yoğurarak biraz sert bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapın. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kasığı sıvı yağ
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı kuru dut
1 paket vanilya

?ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
Yağı kızdırıp şehriyeleri kavurun. Rengi dönünce içine bulguru, irice doğranmış biberleri ekleyin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek pişirin.

MALZEMELER

2 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA