YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli et

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine iri doğranmış kabak, havuç, domates, kırmızı ve sivri biber, kıyılmış mantar, verev doğranmış taze soğan ve sarımsak ilave edin. Üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyip baharatları katın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER
1 kg, kuşbaşı et
2'şer adet kabak ve havuç
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
150 gr. mantar
4 dal taze soğan
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber

Patlıcanlı tavuk çorbası
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletip kızartın. Tavuk suyu, tavuk etleri, sarımsak, yarım limonun suyu, karabiber ve tuzu 15 dakika pişirin. Tavuğu alıp küp küp doğrayın. Üzerine nane ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın. Küp doğranmış domates ve kekik ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanları ve tavuğu ekleyip bir taşım kaynatın.


MALZEMELER
2 adet patlıcan
200 gr. tavuk göğsü
8 su bardağı tavuk suyu
4 diş ezilmiş sarımsak
1 adet limonun suyu
2 dal kıyılmış nane
4 adet domates
Kekik, tuz, karabiber

Cevizli kraker

Un, tereyağı, kıyılmış ceviz, pul biber, tuz ve yı yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp dilediğiniz şekillerde krakerler hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, ardından susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı ceviz
6 çorba kaşığı susam
1 yumurta akı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.