Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Sütü, yağı ve karbonatı, yumuşak bir hamur olana dek un ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp rende üzerinde yassılaştırın. Ortasına bir parça ceviz koyup rendenin üzerinde yuvarlayın. Kapatılan kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye hamurları dizin. Üzerlerine sarısı sürün. 180 derece fırında pişirin. Şurup için; toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip koyu şerbet kıvamına gelince ateşten alın. Pişen hamurların üzerine sıcak şurubu dökün.

MALZEMELER

1.5 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ceviz
1 adet yumurtanın sarısı

Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon

?BİBER SALATASI
Çekirdekleri çıkarılmış biberleri ve kabakları uzunlamasına doğrayın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, zeytinyağı, fesleğen, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine sirke gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

5'er adet dolmalık, çarliston ve sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 adet kabak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dal fesleğen
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı balzamik sirke
Tuz, karabiber

?EKMEK KIRINTILI MAKARNA
Ekmekleri çok fazla ufalamadan robotta kıyın. Bir tavaya üç çorba kaşığı yağ koyup eritin. Üzerine ekmekleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tencereye kalan yağı koyup eritin, süzdüğünüz makarnayı üzerine ekleyerek karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın, üzerine kavrulmuş ekmek kırıntısını serperek servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı makarna
4 dilim ekmek
5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı maydanoz
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER