Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynir soslu semizotu salatası

Semizotu ve marulu yıkayıp servis tabağına alın. Üzerine küp doğranmış taze kaşar peyniri koyun. Doğranmış domates ve çekirdekleri çıkarılmış zeytini üzerine serpiştirin. Sos için verilen tüm malzemeyi mikserle çırpıp salatanın üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER
4 yaprak marul
50 gr. taze kaşar peyniri
5 adet küçük domates
5 adet yeşil zeytin

SOSU İÇİN:
1 paket labne peyniri
3 çorba kaşığı yoğurt
50 gr. beyaz peynir
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ

KÖRİLİ HİNDİ GÖĞSÜ
Hindi ve soğanı şerit halinde kesip bir tavaya alın. Sıvı yağda pembeleştirin. Köri ve unu serpip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Çeşitli sebzelerle süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
200 gr. hindi göğsü
2 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı köri
1 tatlı kaşığı un
1/2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

CIZLAMA
Ilık süt, maya, şeker ve tuzu karıştırın. Üzerini kapatıp mayalanması için 15 dakika bekletin. Kabarınca üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırın. Unu da ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. 10 dakika kadar daha dinlendirin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp yassıltın. Yanmaz bir tavada iki yüzünü de pişirin.

MALZEMELER
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Aldığı kadar un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA