YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli kuşbaşı

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patates ve havuçtan sebze oyacağı ile yuvarlaklar çıkarıp kenara alın. Tereyağını bir tencereye alıp üzerine et ve sekize bölünmüş soğanı ilave edin. Et suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan, patates ve havucu ilave edip birlikte kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak su, tuz ve defne yaprağını tencereye alın. 10 dakika orta ateşte pişirip altını kısın.

MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
10 adet arpacık soğan
1 adet büyük boy havuç
2 adet büyük boy patates
1 çorba kaşığı salça
2 adet defne yaprağı
Yeteri kadar sıcak su
Tuz

BULGURLU KABAK KIZARTMASI
Kabakların kabuklarını soyun ve uzunlamasına dilimleyin, iki-üç dakika sütte bekletip kızartın. Bulgurun üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su dökün. Nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp bulgurla karıştırın. Tuzunu ekleyin. Bulgur şişince, yağ ve limonu da ilave edip karıştırın. Kızarttığınız kabakları bir kasenin dibine yerleştirip üzerine bulgurlu harcı dökün. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

MALZEMELER

3 adet kabak
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ince bulgur
1/2 nane, maydanoz, dereotu
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

? HELVA
Yağı eritip unu ve kabuğu alınmış bademleri 15 dakika kavurun. Sütü kaynatın, şekeri ekleyip eritin ve kavrulmuş una azar azar sürekli karıştırarak ekleyin. Kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirerek ılık servis yapın.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
100 gr. çiğ badem
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.