Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli börülce

Deniz börülcelerini haşlayıp kılçıkları temizleyin. Taze fasulyeyi de haşlayın. Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında kavurun. Üzerine börülce ve fasulyeyi ekleyip üç dakika kadar kavurun, üzerine limon suyu sıkın.

MALZEMELER

200 gr. deniz börülcesi
200 gr. taze fasulye
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon

?CEVİZLİ KATMER
Süt ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek, un ve biraz su ilave ederek yoğurun; üzerini kapatarak mayalanması için bekletin. Kıyılmış ceviz, susam ve yağı karıştırın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürün, cevizli karışımı her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarıp hamuru uzatın. Çekerek gül şekli verip üzerine bastırın ve susam serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı susam
1.5 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı

KÜRDAN BÖREĞİ
Sosisleri küp şeklinde doğrayıp üç yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış taze soğanı ve salamı katıp biriki dakika daha kavurun. Harç soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Üzerlerine kalan zeytinyağından sürün. Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın, daha sonra gül şekli verin ve kürdan batırın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

8-10 adet parmak sosis
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze soğan
150 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA