YAZARA MAİL GÖNDER Çikolatalı parfe

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

8 KİŞİLİK
ları ve üç çorba kaşığı şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Bir bardak toz şekeri suyla kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve tereyağı ilave edin. Hafif ateşte iki dakika pişirin, ocaktan alıp yumurtayı ilave edip çırpın. Yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin.

MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
160 gr. bitter çikolata
250 gr. tereyağı

Yeşil mercimek köftesi
10 KİŞİLİK
Mercimeği haşlayın; hafif sulu haldeyken ocaktan alın. Üzerine bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak şişinceye kadar bekletin. Kıyılmış soğanı kavurun. Salça, kıyılmış taze soğan, maydanoz, kimyon ve tuz ekleyerek soteleyin. Ilınınca mercimekli bulgurun üzerine ekleyin. Köfte şekli vererek servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
6 çay bardağı ince bulgur
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
1 taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon, tuz

Yulaflı cacık
4 KİŞİLİK
Salatalıkları rendeleyin. Üzerine kıyılmış dereotunu, ezilmiş sarımsağı, yoğurdu ve çok az miktarda su ekleyip karıştırın. Servis kaplarına paylaştırın ve üzerine yulafları dökün.

MALZEMELER
1 demet dereotu
3 diş sarımsak
300 gr. yoğurt
1 çay bardağı yulaf
2 adet salatalık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.