YAZARA MAİL GÖNDER Patlıcanlı poğaça

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamur için verilen tüm malzemeyi iyice yoğurun. 10 dakika dinlendirip açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Közlenmiş patlıcan ve peynirleri robottan geçirin. Hamurlara iç malzemeyi pay edin, yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine sarısı sürüp 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. peynir
50 gr. kaşar peynir

?ÇİLEKLİ WAFFLE
Yumurta, şeker, nişasta, tarçın, tereyağı, un, süt, kabartma tozu ve vanilyayı, boza kıvamında bir karışım oluncaya dek çırpma teli ile karıştırın. Waffle kalıplarına kaşıkla dökün, beş dakika kadar pişirip servis tabağına alın. Çilekleri şekerle birlikte beş dakika kaynatın, waffleların üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

3 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Tuz, tarçın

?ÜZERİ İÇİN:
300 gr. çilek
1 çay bardağı şeker

?SEMİZOTLU MAKARNA
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp süzün, zeytinyağıyla karıştırın. Semizotunun yapraklarını makarnaya ekleyin. Yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp üzerine dökün.

MALZEMELER

1 semizotunun yaprak kısımları
1 paket makarna
Yeteri kadar su
250 gr. yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.