Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Avokadolu enginar

Enginarları limonlu suda yıkayıp tencereye dizin. Üzerine iri doğranmış soğan ile patates, kıyılmış dereotu, zeytinyağı, su, şeker ve bezelyeleri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tenceredeki bezelye ve patatesleri ayrı bir kaba alın, üzerine avokadoyu ekleyip kremayla ezin. Servis tabağına enginarları koyun, üzerlerine avokadolu karışımı paylaştırın.

MALZEMELER

5 adet enginar
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 adet olgun avokado
1 çay bardağı bezelye
2 adet soğan
1 patates
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı şeker
Tuz

?ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI
İrmik, toz şeker ve sütü 10 dakika kaynatın. Suyla ıslatılmış küçük kaplara paylaştırın. Oda ısısına gelince buzdolabında bir saat bekletin. Çilekleri irice doğrayın, üzerine şekeri koyup bir taşım kaynatın. Üzerine suyla açılmış nişastayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tatlıları ters çevirerek çıkarın, üzerine soğumuş sosu dökün.

MALZEMELER

10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 kg. süt
1 paket vanilya

?ÇİLEKLİ SOS İÇİN:
300 gr. çilek
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta

?KADAYIFLI TAVUK
Tavuk etlerini tuzla tatlandırın. Tereyağını eritin. Kadayıfları tereyağının yarısıyla ovun. Fırın tepsisini yağlayın, kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine ince dövülmüş tavuk etini koyup iyice bastırın. Üzerini kalan kadayıfla kaplayın. Kalan tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

400 gr. ince dövülmüş tavuk eti
200 gr. kadayıf
150 gr. tereyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA