YAZARA MAİL GÖNDER Peksimet tatlısı

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 KİŞİLİK
sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ocak üzerine alıp karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine bir çay bardağı soğuk sütü ekleyip karıştırın. Peksimetleri şekerli kahve ile ıslatın. Üzerine kremadan sürün. Tekrar peksimet ve krema olarak iki kat yapın, üzerine yine kreme döküp kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 paket tuzsuz peksimet
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Üzeri için:
1.5 su bardağı şekerli neskafe
2 çorba kaşığı kakao

Fıstıklı maydanozlu tavuk
8 KİŞİLİK
Zeytinyağı, yoğurt, ezilmiş sarımsak, şeker ve baharatları karıştırıp tavuğa sürün. Tavuğu fırın tepsisine alıp üzerine tereyağı parçaları koyun ve fırında bir saat pişirin. Fırının ısısını 200 dereceye getirip 15 dakika daha pişirin. Fıstıkları tavada kavurun. Fıstıkları ve kıyılmış maydanozu tavuğa dökerek servis yapın.

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
1 maydanoz
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber, şeker

Reyhanlı yoğurt çorbası
4 KİŞİLİK
Dört su bardağı suyu kaynatın, pirinci katıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu bir çorba kaşığı unla çırpın, çorbaya ekleyip beş dakika daha kaynatın. Ocaktan alınca kıyılmış reyhan ekleyip karıştırın.

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet reyhan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.