YAZARA MAİL GÖNDER Etli bezelye

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 KİŞİLİK
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp etin üzerine ekleyin. En son ayıklanmış bezelyeleri, şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın. Bezelyelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişirin.

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet havuç
2 adet patates
600 gr. ayıklanmış bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı şeker ve tuz

Mısırlı kabak mücveri
4 KİŞİLİK
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, unu, yumurtayı, ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Çırpılmış yumurtayı da koyup iyice harmanlayın. Mısır tanelerini de ekleyip karıştırın. Kaşıkla dökerek az yağlı tavada iki yüzünü de pişirin.

MALZEMELER
3 adet kabak
1 su bardağı tane mısır
2 yumurta
2 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Çilekli muhallebi
8 KİŞİLİK
Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyup karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince ocaktan alıp içine tereyağını koyun, yaklaşık beş dakika mikserle çırpın. Muhallebinin yarısını suyla ıslatılmış tepsiye dökün, arasına püre yaptığınız çilekleri dökün. Üzerine kalan muhallebiyi döküp buzdolabına koyun. cevizi ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 litre süt
2 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
120 gr. tereyağı
2 paket vanilya
Antep fıstığı, cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.