YAZARA MAİL GÖNDER Çökelekli dolma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 KİŞİLİK
Biberlerin içlerini temizleyin. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip soteleyin. Ilındıktan sonra çökelek, kıyılmış maydanoz, çörekotu ve baharatları ekleyip karıştırın ve biberlerin içine paylaştırın. Dolmaları fırın kabına yerleştirin, üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derecede fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu alıp beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER
10 adet dolmalık biber
15 çorba kaşığı çökelek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
4 adet domates
1/2 maydanoz
1 tatlı kaşığı çörekotu
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz

Fasulyeli tavuk güveci
4 KİŞİLİK
Güveç kabını tereyağının yarısı ile yağlayıp içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine küp doğranmış domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Tavuk butlarını kızartın. Butları güvecin tam ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya su koyup kaynatın ve güvece ekleyin.

MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy domates
2 adet orta boy soğan
4 adet kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı su
Tuz

Kıymalı kol böreği
6 KİŞİLİK
Kıymayı kavurun. Üzerine kıyılmış soğan, maydanoz ve baharatları ekleyip kavurun. Bir adet yufkayı yayıp üzerine , yoğurt ve yağ karışımı sürün. Yufkayı ortadan bölüp geniş kenarına karışımı koyup rulo yapın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayıp fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber, tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.