YAZARA MAİL GÖNDER Yoğurtlu kebap

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıymayı, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatlarla yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 maydanoz
6 çorba kaşığı un
1'er tutam karabiber, kimyon, yenibahar ve tuz
1 adet pide
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak

MANTI MAKARNA
Kıyma, rendelenmiş soğan, çekirdekleri çıkarılıp ince kıyılmış zeytin, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Makarnaları bu karışımla doldurun ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağı, salça ve dövülmüş sarımsağı bir-iki dakika kavurun. Bir çay bardağı kadar su katın ve kaynatın. Mantının üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket mantı makarna
100 gr. kıyma
25 adet siyah zeytin
1 adet küçük boy soğan
5 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

SOSU İÇİN:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak

KAYISI PÜRELİ DONDURMA
Kayısıları, sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve kesme şekeri kaynatın. lerin kabuklarını soyup kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER

25 adet kayısı
18 adet kesme şeker
1 paket vanilya
2 kahve fincanı su
1 su bardağı badem
Dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.