YAZARA MAİL GÖNDER Kırmızı biberli pilav

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 KİŞİLİK
Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın ve bir su bardağı suda beş-altı dakika haşlayın. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 dereotu

Zeytinyağlı soğan dolması
8 KİŞİLİK
Soğanların kabuklarını soyup püskül kısımlarından ince ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine ine kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip sıcak suyu ekleyin, 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
8 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı su, tuz

Tatlı hamur halkaları
6 KİŞİLİK
Elinizi yağlayarak ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp halka şekli verin. Kızgın yağın içine atarak kızartın. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyerek ocaktan alın. Kızaran hamurları ılık şerbetin içine atın, üç dakika kadar bekletip çıkarın.

MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.