Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı kol böreği

6 KİŞİLİK
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip beş dakika daha kavurup baharatlarını ekleyin. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Yufkalardan bir tanesini tezgaha yayıp üzerine sütlü karışımdan sürüp ikiye bölün. Geniş kenarına kıymalı içten koyup rulo yapın, gül şekli verin. Tepsiye dizip üzerine kalan sütlü karışımdan sürün ve 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt İçi için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
500 gr. kıyma
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber

Patlıcan piyazı
4 KİŞİLİK
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsağı ince ince kıyın ve bir kaba alın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, sirke koyun. Doğranmış soğan ve maydanoz ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
3 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet limon
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 adet domates
Tuz, kırmızı biber

Bademli sakızlı muhallebi
4 KİŞİLİK
Unu, rengi dönüp kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındığı ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı yağ
3 çorba kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş badem ve fındık
3 parça damla sakızı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA