YAZARA MAİL GÖNDER Vişneli dolma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pasta kekini bir kaba ufalayın. Üzerine kremayı ekleyip macun kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve içini oyun. Oyulmuş yerlere ayıklanmış vişneleri doldurun. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 paket kakaolu pasta keki
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı vişne

Üzerine:
100 gr. çikolata

Patatesli mantı
Patatesleri haşlayıp ezin, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle yoğurun. Ekmeklerin içini ıslatıp suyunu sıkın, iyice ezin. akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Un serpilmiş zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde keserek, içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. Tuzlu bol suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER

4 adet patates
1 adet soğan
2-3 dal maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta akı
Aldığı kadar un
Tuz, karabiber

?SALATALIK ÇORBASI
Salatalıkları alacalı soyun ve bir kabın içine rendeleyin. Üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. Sonra suyunu iyice süzüp bir kaba aktarın. Salatalık suyunun içine, ince kıyılmış ceviz içi, taze nane ve dövülmüş sarımsağı katın. Ardından yoğurdu ve karabiberi de ilave edip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet salatalık
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çay bardağı ceviz içi
4 diş sarımsak
1 kg. yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.