Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yaz böreği

Yufkayı düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. İçine yumurta, süt, sıvı yağ, lor peyniri, tuz, pul biber ve karabiber koyup karıştırın. Yağlanmış tepsiye üç adet yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
1'er demet maydanoz, dereotu, nane
2 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvı yağ
300 gr. lor peyniri
Tuz, pul biber, karabiber

?YOĞURTLU ÇORBA
Yumurtayı çırpın. Yoğurt ve un ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzeri için, tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Kavurduktan sonra çorbanın üzerine servis yapın.

MALZEMELER

1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu
Tuz

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
2 adet domates

?ÇİKOLATALI KOLAY MUS
Bisküviyi toz haine getirin. Üzerine yoğurt, kakao, vanilya, pudra şekeri ve eritilmiş tereyağı ile çikolatayı ekleyip karıştırın. Bu harcı küçük kaplara paylaştırın. Üzerini ahududu, böğürtlen, çilek ve erimiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

1 paket kakaolu bisküvi
300 gr. süzme yoğurt
2 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
50 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
Ahududu, böğürtlen, çilek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA