YAZARA MAİL GÖNDER Ev kebabı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 KİŞİLİK
Et, doğranmış soğan, sıvı yağ, tuz ve karabiberi harmanlayın, bir buzdolabında bekletin. Tavada arkalı önlü pişirin. Patlıcanları közleyip tuz ve karabiber ekleyerek bir çorba kaşığı tereyağında pişirin. Ocaktan alıp yoğurdu ekleyin. Küp doğranmış domatesleri soteleyin. Eti dilimleyin, bir çorba kaşığı tereyağı ve pul biber ekleyerek soteleyin. Servis tabağına patlıcanı koyun, üzerine eti yerleştirin. Domates sosunu üzerine dökün.

MALZEMELER
4 parça antrikot
1 adet boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Fincan böreği
8 KİŞİLİK
Unu geniş bir kaba alıp , tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave ederek kavurun. Hamuru oklava ile açın, yarısına aralıklarla harcı bölüştürüp boşta kalan kısmı üzerine kapatın. Harçlı kısımları ortalayarak, büyükçe bir bardak ağzı ile yuvarlaklar kesip kızartın.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık su İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı 250 gr. kıyma
Tuz, karabiber

Çıtır gofret
4 KİŞİLİK
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin, merdaneyle bastırıp inceltin ve dikdörtgen şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizip 150 derecedeki fırında kurutun. Tereyağı, krema, toz şeker ve çikolatayı kaynatıp soğumaya bırakın. Soğumuş krema ve ekmekleri üst üste koyup gofret şekline getirin. Kremayı döküp donması için dolaba kaldırın.

MALZEMELER
100 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
10 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.