YAZARA MAİL GÖNDER Kırmızı biberli tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi, soğanı, sarımsağı ve bir su bardağı suyu blenderden geçirin. Kakuleleri tereyağında bir dakika kavurun, biberli karışımı üzerine katın, baharatları ekleyip 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış sivri biberi sosun içine koyup kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

4 adet kırmızı biber
3 adet kalçalı tavuk budu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
8 adet kakule
1 adet acı sivri biber
Tuz, tane karabiber, pul biber

ÖRGÜ POĞAÇA
Bütün malzemeyi yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak çay bardağı büyüklüğünde açın. Ortasında boşluk bırakıp, kenarlardan eşit aralıklarla verev olarak dışa doğru kesin. Kesilen parçaların kenarlarından tutup ortasına doğru uçlarını birleştirerek örgü olacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz

?VİŞNELİ TART
Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve yağı ekleyip koyu kıvamlı bir harç elde edene kadar yoğurun. Hamuru, yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin. Ortalarına kıyılmış ceviz ve vişneleri koyun. 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 çay bardağı vişne

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.