Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Salçalı sulu köfte

Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates, havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su
Tuz
Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

Makarnalı omlet
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları bir kapta çırpın. Bir tavada tereyağını eritin, üzerine makarnayı ekleyip iki dakika kadar kavurun. Üzerine çırpılmış yumurtayı döküp arkalı önlü pişirin. Omleti servis tabağına alın, üzerine dilimlenmiş domates, kıyılmış peynir ve yeşillikleri ekleyip ikiye katlayarak servis yapın.

MALZEMELER

1/4 paket spagetti
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
100 gr. beyaz peynir
Taze nane, fesleğen

Tarçınlı çörek
Hamuru için gereken malzemelerin tümünü yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassıltın. İçlerine tarçın, ceviz ve pudra şekeri karışımı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derecedeki fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER

1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA