YAZARA MAİL GÖNDER Yeşil zeytinli yahni

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Et, tereyağı ve karanfili, et suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun. Verev doğranmış havuç, soğan, kıyılmış sarımsak ve zeytini ekleyip bir-iki dakika daha çevirin. Suda açtığınız salçaları, kıyılmış maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyip et yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

500 gr. dana kuşbaşı
1 adet karanfil
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
15 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1'er dal maydanoz ve nane
Tuz, karabiber

?CEVİZLİ KURABİYE
Yoğurma kabının içine ları kırıp şekerle çırpın. Kıyılmış cevizi ve diğer malzemeleri üzerine ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bütün ceviz batırıp 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
150 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı süt
1 yumurta akı
2 adet yumurta
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

?KAĞITTA SEBZELİ KEBAP
İnce doğranmış havuç ve kabağı; fasulye, bezelye ve baharatlarla karıştırın. Doğranmış soğan, maydanoz, peynir ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Fırın kağıdına sebzeleri koyun, üzerine peynirli karışımı yayıp kağıdı kapayın. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 adet kabak
1 adet havuç
8 adet haşlanmış taze fasulye
1/2 su bardağı bezelye
4 adet taze soğan
5-6 dal kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı peynir
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.