Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ton balıklı kırmızı biber

Biberlerin üst kısımlarını kesip çekirdekleri temizleyin. Kestiğiniz kısımları ve sivri biberleri küp şeklinde doğrayın. Üzerine ton balığı, haşlanmış mısır, küp doğranmış domates ve zeytinleri ekleyip karıştırın. Karışımı biberlerin içine pay ederek doldurun. Üzerlerine ince kıyılmış maydanozu serpip zeytinyağını gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet etli kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 kutu (150 gr.) ton balığı
4 çorba kaşığı haşlanmış mısır
3 dal maydanoz
1 adet küp doğranmış domates
7 adet zeytin
1 çorba kaşığı zeytinyağı

?ÇİKOLATALI KALP KURABİYE
Unu, kabartma tozuyla birlikte eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta akını, toz şekeri çırpın. Üzerine unu katıp yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yassılaştırın ve kalp şeklinde kurabiyeler hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumuş kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın.

MALZEMELER

3.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
250 gr. tereyağı
1 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı toz şeker
150 gr. bitter çikolata

?MEYVELİ DONDURMA
Meyveleri irice doğrayın. Üzerine pudra şekerini serpip 10 dakika dinlendirdikten sonra suyunu süzün. Süzdüğünüz meyve suyunun içine balzamik sirkeyi ekleyin, tekrar meyvelerin üzerine dökün. Meyveleri servis bardaklarına paylaştırın. Üzerine dilediğiniz kadar dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER

2 adet muz
2 adet elma
2 dilim kavun
1 çay bardağı böğürtlen
1 çay bardağı çilek
1 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA