YAZARA MAİL GÖNDER Mantarlı tavuksuyu çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

4 KİŞİLİK
Yağı tencerede eritin. Unu ilave edip kavurun. 10 adet mantarı ince doğrayıp tencereye ekleyin, bir-iki dakika daha kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ve tavuk suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Kalan mantarları irice doğrayıp kızdırılmış sıvı yağda soteleyin, çorbanın üzerine alın. Salçayı da aynı yağda ezin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
14 adet mantar
12 diş sarımsak
4 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz

Sütlü patates
6 KİŞİLİK
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin ve yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarımsak
3 dal taze biberiye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Vanilyalı sufle
6 KİŞİLİK
Unu yağda kavurun, süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatın, ocaktan alın. sarılarını teker teker katın. Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpın, tencereye ekleyin, buzdolabına koyun. Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün. Kalıpları içi su bir tepsiye yerleştirip 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya tozu
1/2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.