Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ciğerli pilav

6 KİŞİLİK
Pirinç ve kuş üzümlerini 10 dakika suda bekletin. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Rendelenmiş soğanı, üzüm ve kabuk tarçını tereyağında kavurun. Kavurmaya devam ederken içine pirinç, şeker, rendelenmiş domates ve baharatları ekleyin. Pirincin üstüne çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Ciğeri sıvı yağda beş dakika pişirin, üzerine kıyılmış dereotunu ve fıstıkları ekleyip pilavın üstüne dökün ve karıştırın.

MALZEMELER
200 gr. ciğer
1/2 demet dereotu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 çubuk tarçın
1 kaşık şeker
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kuş üzümü
Yenibahar, tuz, karabiber

Cevizli brownie
8 KİŞİLİK
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Çikolatayı ve yağı benmari usulü eritin. İki karışımı birbirine katıp karıştırın. İçine tuz, un, ince kıyılmış ceviz içi, kabartma tozu koyup çırpın ve unlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
4 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 su bardağı toz şeker

Patatesli yaprak sarma
8 KİŞİLİK
Patatesi rendeleyip soğanı küçük küçük doğrayın. Bir kabın içine soğanı, patatesi, pirinci, naneyi, şekeri, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Yaprakları haşladıktan sonra hazırladığınız içle sarın. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerini örtecek kadar su ekleyin ve 30 dakika pişirin. Sarmaları limon suyu ile servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. yaprak
1 komposto kasesi pirinç
2 adet soğan
500 gr. patates
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 limon suyu
Kuru nane, karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA