Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Soğanları piyazlık doğrayıp üzerine tuz dökün. Pancar ve havucu soyun. Jülyen doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Başka bir kapta maydanoz, yoğurt, sirke, hardal, bal, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız sosu soğanların üstüne dökün. Harmanlayıp servis kabına alın. Dereotu, nane ve fesleğenle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

4 adet kırmızı soğan
1'er adet pancar ve havuç
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak

Sosis şinitzel
Sosisleri, üzerini örtecek kadar kaynar suda üç dakika kadar haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kenarının ayrılmamasına ederek, boyuna ikiye bölün. Sosisleri önce erimiş tereyağına, sonra galeta ununa, daha sonra çırpılmış ya ve tekrar galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

8 adet sosis
1 kahve fincanı erimiş tereyağı
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta

Soğuk domates çorbası
Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın. İri parçalar halinde doğrayın. Doğranmış salatalık, biber ve soğanı ilave edin. Tavuk suyu, maydanoz, pul biber, sıvı yağ ve sarımsakları da ekledikten sonra blender'da çekin. Tuzunu ayarlayın. Kızarmış ekmekle servis yapın.

MALZEMELER

6 adet olgun domates
1 adet orta boy salatalık
2 adet sivri biber
1 adet soğan
6 su bardağı tavuk suyu
1/2 maydanoz
1 çorba kaşığı pul biber
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER