Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ları şekerle birlikte mikserde çırpın ve bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı ilave edip karıştırın. Kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra damla çikolata ile birlikte karışıma dökün. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. Kayısı ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1.5 çay bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı damla çikolata
Tuz

Vişneli tatlı
Pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Üzerine su ve sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Vişne reçelini suyla sulandırıp tencerede bir taşım kaynatın. Etimekleri tepsiye dizin, üzerine reçelli gezdirin. Üzerine bir kat muhallebi dökün. Malzeme bitene kadar bir kat etimek, reçelli su, bir kat muhallebi şeklinde tepsiye dizin.

MALZEMELER

1 paket tuzsuz etimek
200 gr. vişne reçeli
1 su bardağı su
Muhallebi için:
4 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 bardak su

Yoğurt soslu patlıcan
Patlıcanların kabuklarını soyup iri doğrayın. Kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri de iri doğrayın. Dört diş sarımsağı ezin ve sebzelerle birlikte tencereye alın. Üzerine yağı döküp su katmadan 30 dakika pişirin. Kalan sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın. Patlıcan tavayı soğuk ya da sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER

6 adet patlıcan
4 adet domates
7 adet sivri biber
6 diş sarımsak
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
5 çorba kaşığı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER