Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fındıklı rulo pasta

Yumurtayı şekerle çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ve pekmezi ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın kalıbına dökün. 170 derecedeki fırında 20 dakika rulo yapın. Kremşantiyi sütle çırpın, tarçın, fındık ve rendelenmiş elma ekleyip karıştırın. Pandispanyayı açıp üzerine karışımı sürün, tekrar rulo yapın.

MALZEMELER

3 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pekmez
1 paket kabartma tozu

İÇİ İÇİN:
2 adet elma
1 su bardağı fındık
1 paket krem şanti
1 çay kaşığı tarçın

LİMON TERBİYELİ TAVUK ŞİŞ
Limonların kabuklarını rendeleyin, üzerine suyunu sıkın. Tahin, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini karışımın içinde 30 dakika bekletin. Şişlere dizip ızgarada pişirin.

MALZEMELER

2 adet limon
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tahin
600 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kimyon, tuz

?PATATES DOLMASI
Patateslerin içlerini oyup sıvı yağda kızartın. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında kavurun, kıymayı ve sivribiberleri ilave edin. Kıyma suyunu bırakıp çekene dek kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri koyup iki-üç dakika pişirin, patateslerin içine doldurun ve tencereye dizin. Bir su bardağı sıcak su koyup patatesler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

4 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
250 gr. kıyma
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA