YAZARA MAİL GÖNDER Sosisli börek

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkaları, yağlanmış kare fırın tepsisine, aralarına sulu karışım sürerek yayın, üzerine kalan sulu karışımı sürün. Yufkaların sarkan kısımlarını ortaya doğru kapatarak kare şekil verin. Kare şeklindeki yufkanın dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük doğranmış sosisleri koyun.
Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın.
Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün.
Üzerine sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı doğranmış sosis
1 adet yumurta sarısı
Haşhaş tohumu

CİPSLİ SOĞAN HALKALARI
Cipsi elinizle ufalayın.
Soğanları halka şeklinde doğrayın, önce una, sonra süte bulayın.
En son her tarafını cipsle kapladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 paket cipsi
3 adet büyük boy soğan
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt


TAHİNLİ PİYAZ
Soğanı halka halka doğrayıp tuzla ovun. Fasulyenin yarısını kıyılmış maydanoz, taze soğan ve soğanla karıştırın. Kalan fasulyeyi robottan geçirin, tahin, dövülmüş sarımsak ve limon suyuyla karıştırıp fasulyenin üzerine dökün. Üzerine sirke ve zeytinyağı dökün.

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış fasulye
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.