YAZARA MAİL GÖNDER Patlıcan yatağında tandır

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

İrice doğranmış soğanları ve eti, tane karabiber ve biraz su ekleyerek 45 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip üzerini kapatın ve 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Patlıcanları soyun, halka halka doğrayıp yağda kızartın. Tuzunu ve biberini ekleyin. Etleri didikleyin. Patlıcanı servis tabağına alın, üzerine eti yerleştirip servis yapın.

MALZEMELER

3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. incik
3 adet soğan
Tuz, karabiber

ÇİKOLATALI KURABİYE
Çikolata hariç tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile parçalar kesin, ortasına birkaç tane çikolata parçası koyup kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 paket tereyağı
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 adet akı
1/2 paket vanilya
80 gr. bitter çikolata

KIRMIZI BİBER MÜCVERİ
Kırmızı biberleri küp şeklinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtayı çırpıp karışıma ekleyin ve harmanlayın. En son un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Az yağlı tavaya harçtan birer kaşık dökerek arkalı önlü pişirin.

MALZEMELER

4 adet kırmızı biber
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
5 dal maydanoz
1 adet küçük boy soğan
Tuz, karabiber
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuzu incik
3 adet soğan
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.