Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beşamel soslu biftek

Bifteklere tuz ve karabiber serperek kızartın. Şerit halinde kesilmiş kabak ve havucu, doğranmış soğanı tereyağında beş dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sos için; unu tereyağında kavurun, üzerine sütü döküp koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Bifteklerin üzerine sebzeleri koyun, sosu dökün ve en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında sos kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

4 parça biftek
4'er adet kabak ve havuç
2 adet soğan
1.5 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz Sos için:
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Şeftali tatlısı
Şeker ve suyu kaynatın. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde beş dakika bekletin. Çıkartıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve ortasına dondurmayı koyarak servis yapın.

MALZEMELER

4 adet orta boy şeftali
4 top vanilyalı dondurma
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Zeytin salatası
Yeşillikleri ince ince kıyıp yağla karıştırın. Üzerine çekirdekleri çıkartılmış zeytin, doğranmış domates ve limon suyunu ekleyip karıştırarak servis yapın.

MALZEMELER

200 gr. yeşil zeytin
2 adet domates
1/2 demet nane ve maydanoz
4 dal taze soğan
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA