Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bulgur, kıyma ve tuzu macun kıvamına gelene dek yoğurun.
İçi için, doğranmış soğanları yağda kavurun.
Kıymayı ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açın.
İçine iç malzemeden koyup yuvarlayın. Sıcak suda 15-20 dakika haşlayın. Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, sıvı yağ ve pul biberi karıştırın, köftelerin üzerine dökün.

MALZEMELER
200 gr. ince bulgur
150 gr. kıyma
1 su bardağı su
Tuz
İçi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma
Tuz, karabiber
1/2 su bardağı ceviz
Sos için:
3 diş sarımsak
1 maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber

MUHAMMARA
Sarımsakları ve cevizleri robotta kıyın.
Sonra üzerine zeytinyağı ve ekmek içlerini koyup karıştırın. Salçayı ve ettiğiniz ölçüde baharatları da ekleyerek tekrar karıştırın.

MALZEMELER
2 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
2 dilim ekmek içi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızıbiber, kimyon, tuz

TUZLU ÇUBUK
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, ılık su ve nın akını karıştırın.
Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin ve 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susam-çörekotu karışımına batırın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı tereyağı
Susam, çörekotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER