YAZARA MAİL GÖNDER Biberli yahni

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etleri yağda biraz pişirin. İrice doğranmış biberleri de ekleyip karıştırın. Bir kapta salça, un ve sıcak suyu karıştırıp etlerin üzerine dökün. Soğanları da irice bölüp tuz ve yağ ile harmanlayın, tencereye ilave edin. Baharatları ve defne yaprağnı ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

1/2 kg. kuşbaşı et
8 adet sivri biber
1 adet soğan
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı salça
5 adet defne yaprağı
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber

Nohut unlu şekerpare
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurun.
Parçalar koparıp yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin.
Şeker ve suyu kaynatın, içine limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti dökün.

MALZEMELER

400 gr. un
100 gr. nohut unu
200 gr. margarin
50 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet
150 gr. pudra şekeri
75 gr. irmik
Şerbeti için:
750 gr. şeker
850 ml. su
Limon suyu

Sirkeli gevrek
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla karıştırın.
Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar kopartıp dilediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin.
200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tereyağı
Çörekotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.