YAZARA MAİL GÖNDER Kavurmalı yumurta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavayı ocağa alıp hiç yağ eklemeden kavurmayı koyun ve kaşıkla mümkün olduğu kadar ezin. Dövülmüş sarımsak ve baharatları ilave edin. Ezme işlemine devam ederek beş dakika kavurun. Kavurmayı servis tabağına aktarın. Aynı tavaya, yı kırıp sarısını zedelemeden beş dakika pişirin. Yumurtayı kavurmanın üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
300 gr. kavurma
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta

Tuzlu kurabiye
Rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını ve pul biberi karıştın. Hardal, un, kabartma tozu ve tuzu da üzerine ekleyip yoğurun. Hamuru tezgah üzerinde açıp istediğiniz şekilde kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve rendelenmiş peynir serpin. 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
150 gr. eski kaşar peyniri
100 gr. tereyağı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu

Sarımsaklı kabak
Kabakları çizgili olarak temizleyip halka halka doğrayın. Bir tavaya alıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına alın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotuyla servis yapın.
MALZEMELER
2 adet kabak
1 su bardağı su
1 tutam toz şeker
Tuz, karabiber
Üzerine:
1/2 limonun suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
5-6 dal dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.